Commercie

Samen op ontdekkingsreis naar betere resultaten

Een frisse blik op de zaak. Ontdekken waar dingen zijn vastgelopen. Herontdekken wat uw vaste waarden zijn. Misschien wel voor het eerst helder krijgen wat u nu eigenlijk zelf wilt met uw bedrijf. Dit zijn het soort zaken waarvoor u mij inhuurt. Op het moment dat u er even niet meer uitkomt, analyseer ik samen met u waar u bent in welk proces, en hoe u de boel weer vlot kunt trekken.

De aanpak die ik hierbij hanteer is breed. Ik kijk niet alleen naar dat ene probleem waar u nu tegenaan loopt, maar ook naar het grotere plaatje. Misschien stagneert uw online verkoop omdat de vindbaarheid van uw website niet op orde is. Het achterliggende probleem kan echter zijn dat het hele verhaal op uw website niet goed in elkaar zit: dan kunt u wel gevonden worden, maar niet voor het product waar uw klant naar op zoek is. Of misschien is uw website een schoolvoorbeeld wat betreft SEO, maar loopt uw verkoop niet goed omdat uw verhaal bezieling mist.

Samen met mij gaat u op ontdekkingsreis om erachter te komen waar uw kernwaarden liggen, en of u deze op de juiste manier inzet binnen uw bedrijf: zijn ze bijvoorbeeld terug te vinden op uw website, in uw brochures of uw wekelijkse nieuwsbrief? Samen inventariseren we of de middelen die u heeft voldoende zijn en of deze op de juiste manier worden ingezet . Waar nodig geeft hij ik adviezen over dingen die efficiënter kunnen, of komen we er samen achter wat er nog ontbreekt binnen uw bedrijf.

Initiëren zit in mijn bloed en ik vind het dan ook een uitdaging om, voor zover de mogelijkheden reiken, zelf dingen opnieuw op te zetten of u in contact te brengen met de juiste persoon om dit voor u te doen. Omdat ik met een frisse blik uw bedrijf binnenkom, ziet ik scherper waar processen moeizaam verlopen en hoe deze sneller en effectiever gemaakt kunnen worden. Om diezelfde reden blijf ik in de regel niet te lang met één opdracht bezig: een frisse blik kan door gewenning minder scherp worden.

Om mijzelf te blijven uitdagen ga ik, nadat ik bij u orde op zaken heb gesteld, door naar een volgende opdracht. Uiteraard betekent dat niet dat ik niets meer voor u kan betekenen: als u verder advies nodig heeft of tegen nieuwe zaken aanloopt, kunt u mij altijd benaderen met uw vragen.

Het past bij mijn manier van werken om niet moeilijker te doen dan nodig is: komt u er samen achter dat alles goed loopt maar dat de huisstijl niet meer past bij de uitstraling die u aan uw bedrijf wilt geven, dan beperkt u zich tot het aanpassen daarvan. En hebt u toevallig een DTP-er in dienst die een geweldig idee heeft voor die huisstijl, dan zal ik u niet op extra kosten jagen door uw huisstijl zelf te willen ontwikkelen: het streven is om dit zoveel mogelijk te doen met de middelen die u zelf in huis heeft.

Kortom, wilt u weten waar de schoen wringt in uw bedrijf? Ik help u graag verder op weg!